Υλικά
4 μεγάλα καρότα
3 καθαρισμένες πατάτες
2 τριμμένα κρεμμύδια
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί
1 αυγό
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κουταλιά ξερό δυόσμο
αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Βράσε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό, στράγγιξέ τες και λιώσ’ τες σε ένα μπολ –πουρές φάση. Κάνε το ίδιο με τα καρότα σε μια άλλη κατσαρόλα, ανάμιξε όλα τα υλικά, ζύμωσε με τα χέρια σου το μείγμα και πλάσε μικρά κεφτεδάκια. Τηγάνισε τα κεφτεδάκια από καρότο και πατάτα σε καυτό ελαιόλαδο, βγάλ’ τα μόλις ροδίσουν σε απορροφητικό χαρτί, και μετέφερέ τα σε πιατέλα, για να μπορεί να τα απολαύσει ο κόσμος.
Απλό- τέλειο!!! Καλή όρεξη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου