Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΓΛΥΚΟ ΚΥΔΩΝΙ

Τώρα που το κυδώνι είναι στην εποχή του δημιουργήστε !!!!!
Ένα εύκολο γλυκάκι που διατηρείται για πολύ καιρό και που φτιάχνεται από κυδώνια.

Τι χρειαζόμαστε:

  • Τα κυδώνια που βράσατε για να φτιάξετε κυδώνι μπελτέ (1250 γραμ. κυδώνια)
  • Ζάχαρη
  • Λίγο κονιάκ
  • Λίγο σπορέλαιο για τη φόρμα
  • Λίγη ζάχαρη κρυσταλιζέ


  1. Χρησιμοποιείστε τα κυδώνια που βράσατε για το γλυκό κυδώνι μπελτέ ή βράστε σε λίγο νερό 1250 γραμ. κυδώνια μέχρι να μαλακώσουν και στραγγίστε τα.
  2. Περάστε τα κυδώνια από την μηχανή του πουρέ.
  3. Μετρήστε την ποσότητα του πουρέ σε φλιτζάνια και υπολογίστε για κάθε φλιτζάνι κυδώνι πουρέ 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη.
  4. Βάλτε τα σε μία κατσαρόλα, αφήστε να βράσουν, ανακατεύοντας συνέχεια με ένα ξύλινο κουτάλι.
  5. Μόλις αρχίσει ή μάζα να ξεκολλάει από τα τοιχώματα σημαίνει ότι το γλυκό είναι έτοιμο.
  6. Αλέιψτε τότε μια φόρμα (λαμαρίνα)με το λάδι, αδειάστε εκεί το γλυκό, ισιώστε το με τη λάμα ενός μαχαιριού και αφήστε να κρυώσει τελείως.
  7. Κόψτε το μετά σε κομμάτια (ρόμβους) ραντίστε το με λίγο κονιάκ και πασπαλίστε το με ζάχαρη κρυσταλιζέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Google

 <script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-0120005463518172"      crossor...