Χάρη σε ένα βροχερό καλοκαίρι η σοδειά μου σε ντομάτες και ντοματίνια είναι μεγαλύτερη από αυτή που μπορεί να καταναλωθεί οπότε ξεκίνησα να φτιάχνω λιαστές ντομάτες για να μη πάνε χαμένες.
Βασικά είναι ευκολότερο από ότι μπορεί να νομίζετε μια και οι λιαστές ντομάτες ανήκουν στις λεμε-τώρα gourmet τροφές και τις βρίσκετε στα ντελικατεσεν. Το γιατί βρέθηκαν εκεί δε μπορώ να το εξηγήσω. Το γιατί δημιουργήθηκαν εξαρχής το εξήγησα ήδη στην αρχή του κειμένου.
Αυτα που θα χρειαστείτε για να φτιάξετε τις λιαστές ντομάτες σας ειναι ρηχά ταψιά ή δίσκοι, τούλι για να καλύψετε τα ταψιά ή τους δίσκους σας και ήλιο.
Προσωπικά χρησιμοποίησα τα ντοματίνια μου οπότε τα έκοβα απλώς στη μέση και τα τοποθετούσα στο δίσκο. Αν χρησιμοποιήσετε μεγαλύτερες ντομάτες κόψτε τες σε φέτες ή κομμάτια. Καλύψτε τα με το τούλι (καλοκαιράκι είναι όλο και σε κάποιον γάμο θα πάτε) και αφήστε τα στον ήλιο μέχρι να ξεραθούν. Ανα μια μέρα γυρίστε τα πλευρά αν θέλετε.
Στη συνέχεια και αφού ξεραθούν καλά μπορείτε να τα βάλετε σε ένα βάζο όπως είναι για να τα χρησιμοποιήσετε στη μαγειρική σας ή να γεμίσετε το βάζο με ελαιόλαδο αλάτι και άλλα μπαχαρικά για να τα τρώτε απευθείας.
πηγή: http://www.sheblogs.eu/2010/08/04/liastes-ntomates
Βασικά είναι ευκολότερο από ότι μπορεί να νομίζετε μια και οι λιαστές ντομάτες ανήκουν στις λεμε-τώρα gourmet τροφές και τις βρίσκετε στα ντελικατεσεν. Το γιατί βρέθηκαν εκεί δε μπορώ να το εξηγήσω. Το γιατί δημιουργήθηκαν εξαρχής το εξήγησα ήδη στην αρχή του κειμένου.
Αυτα που θα χρειαστείτε για να φτιάξετε τις λιαστές ντομάτες σας ειναι ρηχά ταψιά ή δίσκοι, τούλι για να καλύψετε τα ταψιά ή τους δίσκους σας και ήλιο.
Προσωπικά χρησιμοποίησα τα ντοματίνια μου οπότε τα έκοβα απλώς στη μέση και τα τοποθετούσα στο δίσκο. Αν χρησιμοποιήσετε μεγαλύτερες ντομάτες κόψτε τες σε φέτες ή κομμάτια. Καλύψτε τα με το τούλι (καλοκαιράκι είναι όλο και σε κάποιον γάμο θα πάτε) και αφήστε τα στον ήλιο μέχρι να ξεραθούν. Ανα μια μέρα γυρίστε τα πλευρά αν θέλετε.
Στη συνέχεια και αφού ξεραθούν καλά μπορείτε να τα βάλετε σε ένα βάζο όπως είναι για να τα χρησιμοποιήσετε στη μαγειρική σας ή να γεμίσετε το βάζο με ελαιόλαδο αλάτι και άλλα μπαχαρικά για να τα τρώτε απευθείας.
πηγή: http://www.sheblogs.eu/2010/08/04/liastes-ntomates
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου